Loading

De opening van het festival zal om 12.00 uur plaatsvinden in de Gaviolizaal .  Daarnaast zullen er optredens zijn van stadskunstenaar Thomas Pieters die onlangs een nummer schreef over Helmond,
de Keiegalmers en Sonja Adriaanse en Louis van de Werff.  Tevens is de presentatie in handen van Haw ut Hellemonds

Over Thomas Pieters

‘Een serieuze knipoog naar Nederland!’. De immer goed gemutste Thomas Pieters relativeert, met een rugzak vol muzikale verhalen, alle zwaarmoedigheid ons koude kikkerlandje uit.
Van licht-filosofisch repertoire tot ontroerende ballades, met zijn vrolijke verschijning en verbindende performance staat een optreden van Pieters garant voor een avond vol herkenbaarheid.
Ondersteund met het gevoelige toucher van pianist Guus van Marwijk weet de Helmondse muzikant telkens weer een brug te slaan tussen het publiek en hemzelf.

(bron tekst; Thomas Pieters)

Tekst loopt door onder foto

Over het Draaiorgelmuseum Helmond

De Stichting Draaiorgels Helmond is opgericht om de draaiorgels in Helmond te behouden, nadat de Gemeente Helmond een poging deed deze buiten Helmond te plaatsen.
In het verleden bestond de Stichting Het Helmonds Draaiorgel, deze had als inzet de Orgels van de Firma/Familie Bocken voor Helmond te behouden.
De orgels stonden in eerste instantie in danszaal Bocken en werden aan de Gemeente verkocht met als voorwaarde dat deze in Helmond zouden blijven.
De Orgels werden door de Gemeente ondergebracht in de Paterskerk in Helmond en verhuisde later naar de oude Brandweerkazerne die werd omgedoopt in Gaviolizaal.

(bron tekst: draaiorgelshelmond.nl)

Vorig jaar vonden er in de Gaviolizaal van het draaiorgelmuseum verschillende concerten plaats.