Loading

Verscholen in Helmond-Noord ligt Zorgtuinderij de Bundertjes. Sinds mei 2018 Sinds  is De zorgtuinderij geopend voor bezoekers aan de Bosselaan 2 in Helmond.
Wil je even ontspannen (met of zonder kinderen) kom dan gerust eens op bezoek en geniet van een wandeling in de boomgaard of een heerlijke cappuccino op het terras.
Naast een terras is er ook een winkel aanwezig waar biologische groente en fruit worden verkocht. In de zorgtuinderij is altijd iets te beleven!

Zo is er een dierenweide waar je verschillende dieren kunt vinden zoals ezels en eenden. Op het terras kunt u genieten van een lekkere koffie of cappuccino.

Voor dat je weer verder gaat na een wandeling door de tuin en de kassen kun je onze eigen gekweekte groenten of fruit (onbespoten) kopen in ons winkeltje.
Je geniet dan ook thuis nog even na van al het goede van de natuur.

 

Bij Zorgtuinderij de Bundertjes zal deze dag een bio markt plaatsvinden maar ook een speurtocht waaraan de kinderen kunnen deelnemen. Meer informatie hierover volgt.
Kom gezellig rondkijken in dit prachtige stukje helmond en zie zelf wat de diverse kramen u te bieden hebben.

 

Hieronder vindt u een overzicht van alle deelnemers:

 

Ariza   

Ariza is een Helmonds familie bedrijf met een eigen productielocatie in Turkije. Met ons eigen merk, Dixap, zijn wij druk bezig de markt van (biologische) diksappen en sapjes te veroveren. Bij Dixap houden we al sinds 1949 van fruit. En van fruit alleen. Daar hebben wij verder nix aan toe te voegen. Want in onze producten zitten geen toevoegingen. Geen toegevoegde suikers of zoetstoffen. Geen conserveringsmiddelen en geen kunstmatige kleur-, geur- en smaakstoffen. Kom lekkere biologische sapjes proeven bij onze kraam!

  • Proeven van Biologische sapjes
  • Koop ook een flesje Dixap!

 

Hans Sanders, Biologische wijn en Delicatessen

Wijn & Delicatessen Hans Sanders. Gespecialiseerd in Duitse wijnen.
Wijn wordt gratis thuis bezorgd in Eindhoven en omgeving.
10% korting bij afname van af 6 fl. en 15% korting op een proefdoos 6 fl. verschillend naar eigen keuze.

Imkerij op de Bundertjes

De honing die verkocht wordt op De Bundertjes is afkomstig van de imkerij die achter in de tuin is gelegen. In en rond de imkerhal staan in de winter 6 tot 8 bijenvolken en in de zomer het dubbele aantal. In het vroege voorjaar vormen de wilgen van het natuurgebied De Bundertjes een grote bron van nectar en stuifmeel. Dit levert ieder jaar de eerste nieuwe honing op. Vervolgens zijn de fruitbomen, bramen en frambozenstruiken van de tuin de leveranciers van de honing gevolgd door de lindebomen op de nabij gelegen kanaaloever. Omgekeerd zorgen de bijen ook voor een goede bestuiving wat leidt tot een flinke oogst van groente en fruit. Naast honingproductie is ook het welzijn van en educatie over de bijen een taak van de imker.